Za ogled tega dokumenta se morate prijaviti
Do not fill this:

Vzorec vsebine:

Uvrstitev v plačni razred ob zaposlitvi

12.11.2012, , Vir: Verlag Dashöfer

Vprašanje:
Smo javni zavod s področja kulture. Soočamo se z daljšo bolniško odsotnostjo javne uslužbenke. Na njeno delovno mesto bomo za čas odsotnosti (nadomeščanje) zaposlili novo delavko.Ali ji pripada isti plačni razred kot že zaposleni delavki, ki je na bolniški, ali jo je potrebno uvrstiti v prvi plačni razred njenega delovnega mesta?


Odgovor:

Določitev plačnega razreda ureja Zakon o sistemu plač v javnem sektorju (Uradni list RS, št. 108/09-UPB13, 13/2010, 59/2010, 85/2010, 107/2010 in 35/2011: v nadaljnjem besedilu: ZSPJS). Navajamo 13. člen (Način uvrščanja v plačne razrede), 15. Člen (Določitev osnovne plače za določen čas), 19. Člen (Določitev plačnega razreda ob zaposlitvi, premestitvi na drugo delovno mesto oziroma imenovanju v naziv ali višji naziv).

V primeru nove zaposlitve se je, upoštevaje 13. člen ZSPJS, potrebno ravnati po določilih prvega odstavka 19. člena ZSPJS. Če obstajajo za to utemeljeni razlogi, pa se lahko javnega uslužbenca ob zaposlitvi, na podlagi predhodnega soglasja pristojnega organa, uvrsti v plačni razred, ki je za največ pet plačnih razredov višji od plačnega razreda delovnega mesta oziroma naziva, vendar ne v višji plačni razred kot ga je možno doseči z napredovanjem. Osnovna plača javnega uslužbenca, ki sklene delovno razmerje za določen čas, pa se lahko v primerih, določenih s posebnim zakonom, poveča za določeno število plačnih razredov, pri čemer se kot osnova upošteva plačni razred ustreznega delovnega mesta oziroma naziva.Dostop do te vsebine imajo naročniki strokovnega portala Javni sektor:
Seja profi | Seja profi plus | Seja premium

 

Prijavite se z vašim uporabniškim imenom in geslom.


Dostopate lahko do modula:
%usermoduletitle

Získajte viac informácií o moduloch Retel profi

Potrebujete pomoč?

 

Javni sektor je portal preverjenih strokovnih informacij, ki vam omogoča:
  • dnevno dodane novice s področja kadrov, financ, računovodstva in davkov za javni sektor
  • strokovni komentar zakonodajnih sprememb
  • dostop do aktualnih pojasnil davčnega organa in ministrstev
  • odgovore strokovnjakov na specifična vprašanja
  • vzorce pravnih aktov, z možnostjo odpiranja v MS Wordu
  • udeležbo na on-line seminarjih v živo
  • dostop do video seminarjev v zbirki s pripadajočim strokovnim gradivom
  • tiskani vestnik o novostih enkrat mesečno v vaš poštni nabiralnik
>> več o portalu Javni sektor

 

 

 

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih