Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih

Za ogled tega dokumenta se morate prijaviti
Do not fill this:

Vzorec vsebine:

Uvrstitev v plačni razred ob zaposlitvi

12.11.2012, , Vir: Verlag Dashöfer

Vprašanje:
Smo javni zavod s področja kulture. Soočamo se z daljšo bolniško odsotnostjo javne uslužbenke. Na njeno delovno mesto bomo za čas odsotnosti (nadomeščanje) zaposlili novo delavko.Ali ji pripada isti plačni razred kot že zaposleni delavki, ki je na bolniški, ali jo je potrebno uvrstiti v prvi plačni razred njenega delovnega mesta?


Odgovor:

Določitev plačnega razreda ureja Zakon o sistemu plač v javnem sektorju (Uradni list RS, št. 108/09-UPB13, 13/2010, 59/2010, 85/2010, 107/2010 in 35/2011: v nadaljnjem besedilu: ZSPJS). Navajamo 13. člen (Način uvrščanja v plačne razrede), 15. Člen (Določitev osnovne plače za določen čas), 19. Člen (Določitev plačnega razreda ob zaposlitvi, premestitvi na drugo delovno mesto oziroma imenovanju v naziv ali višji naziv).

V primeru nove zaposlitve se je, upoštevaje 13. člen ZSPJS, potrebno ravnati po določilih prvega odstavka 19. člena ZSPJS. Če obstajajo za to utemeljeni razlogi, pa se lahko javnega uslužbenca ob zaposlitvi, na podlagi predhodnega soglasja pristojnega organa, uvrsti v plačni razred, ki je za največ pet plačnih razredov višji od plačnega razreda delovnega mesta oziroma naziva, vendar ne v višji plačni razred kot ga je možno doseči z napredovanjem. Osnovna plača javnega uslužbenca, ki sklene delovno razmerje za določen čas, pa se lahko v primerih, določenih s posebnim zakonom, poveča za določeno število plačnih razredov, pri čemer se kot osnova upošteva plačni razred ustreznega delovnega mesta oziroma naziva....
Konec vzorca
...

Brezplačen dostop samo za registrirane uporabnike portala Seja.si

Sem že registriran/a na Seja.si:

=> Prijavite se z vašim uporabniškim imenom in geslom.

Nisem registriran/a:

=> Registrirajte se.

Registracija vam prinaša vrsto prednosti:

  • vsak teden BREZPLAČNO dobite na svoj e-mail pregled novosti, zanimive članke, odgovore na vprašanja s področja kadrov, financ, računovodstva in davkov za javni sektor
  • takojšen dostop v neplačljive vsebine (novice, članke in odgovore) na portalu www.seja.si
  • pridobite dostop do obsežnega arhiva člankov na portalu www.seja.si

Registracija je povsem brezplačna in brez vseh obveznosti.Pozor! S Seja profi spremljajte dogajanje na področju kadrov, financ, računovodstva in davkov za javni sektor:

  • Delovno pravna ureditev v letu 2014
  • E-računi
  • Finančni in računovodski zaključek leta 2014
  • Evropska finančna perspektiva (državne pomoči) 2014-2020

Seja profi vas pravočasno pripravi – mesečno zagotavljamo več kot 5 člankov o spremembah in dopolnitvah zakonodaje v letu 2014.

Postanite naročnik Seja profi, portala z največjim obsegom člankov s področja  kadrov, financ, računovodstva in davkov za javni sektor ter člankov o spremembah zakonodaje na tem področju v letu 2014 z garancijo aktualnosti in zanesljivosti.

Kot naročniku portala SEJA profi vam pripadajo tudi:

  • 3 odgovori na vprašanja
  • in brezplačna udeležba na 12 on-line seminarjih v živo ob predhodni prijavi

Na Seja profi objavljamo članke, ki Vas seznanjajo z novo pravno ureditvijo. Članki se osredotočajo na pojasnjevanje novih pojmov in odgovarjajo na vprašanja, ki bodo zanimala vsakogar, takoj po začetku veljavnosti zakona.

Dokler ne postanete naročnik Seja profi, lahko uporabljate brezplačen dostop do sledečih dokumentov:

4.2.2013 Ukinitev delovnega mesta, napredovanje
13.11.2013 Plača prerazporejene delavke na drugo delovno mesto zaradi invalidnosti
21.1.2013 Vprašanja v primeru premestitve delavca
24.10.2011 Novo na spletni strani MJU - oktober 2011
24.1.2012 Novo na spletni strani MJU - januar 2012