Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Dodatek za specializacijo, magisterij ali doktorat

8.3.2019, , Vir: Verlag Dashöfer

4.1.13.1 Dodatek za specializacijo, magisterij ali doktorat

Vanja Mavri

I. Opredelitev dodatka za specializacijo, magisterij ali doktorat

Med dodatke, ki jih za zaposlene v javnem sektorju določa prvi odstavek 23. člena Zakona o sistemu plač v javnem sektorju (ZSPJS), sodi tudi dodatek za specializacijo, magisterij ali doktorat, če to ni pogoj za zasedbo delovnega mesta. Znesek tega dodatka je na podlagi 27. člena ZSPJS določen s Kolektivno pogodbo za javni sektor (KPJS). Dodatek za specializacijo, magisterij in doktorat določa KPJS v 37. členu, ki se glasi:

»37. člen

(dodatek za specializacijo, magisterij in doktorat)

Dodatek za specializacijo po končanem univerzitetnem izobraževanju (prejšnja v ZSPJS; v nadaljevanju specializacija), znanstveni magisterij ali doktorat pripada javnim uslužbencem v primeru, da izobrazba, pridobljena s specializacijo, magisterijem ali doktoratom v veljavnem aktu o sistemizaciji delovnih mest ni opredeljena kot pogoj za zasedbo določenega delovnega mesta ali za pridobitev naziva, če je specializacija, magisterij oziroma doktorat pridobljen na poklicnem področju, za katerega je javni uslužbenec sklenil delovno razmerje oziroma opravlja delo.

Dodatek iz prejšnjega odstavka je določen v nominalnem znesku, in sicer višina dodatka za specializacijo znaša 45,00 € bruto, za znanstveni magisterij 70,00 € bruto in za doktorat 115,00 € bruto.

Dodatki se usklajujejo na enak način kot osnovne plače.

Dodatki se med seboj izključujejo.

V primeru, da ima javni uslužbenec več naslovov iste stopnje, mu pripada samo en dodatek.«

Ob tem je potrebno upoštevati še dve razlagi 37. člena KPJS, podani s strani Komisije za razlago KPJS, in sicer:

1. Razlago, objavljeno v Uradnem listu RS, št. 16/09, ki se glasi:

»Šteje se, da je specializacija, znanstveni magisterij ali doktorat pridobljen na poklicnem področju, za katerega je javni uslužbenec

 
 Potrebujete pomoč?
Imate težavo z uporabo portala? Pišite nam.
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano.
Input:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih