Danes je 24.1.2021

Input:

Popravek odgovora Nadurno delo in dnevnice za krajši in za polni delovni čas

24.11.2020, , Vir: Verlag Dashöfer

2020.11.2.11 Popravek odgovora Nadurno delo in dnevnice za krajši in za polni delovni čas

Vanja Mavri

V oktobrski številki Javni sektor je prišlo do napake pri odgovoru na vprašanje z naslovom Nadurno delo in dnevnice za krajši in za polni delovni čas, zato je avtorica pripravila popravek, ki ga objavljamo spodaj. Zahvaljujemo se tudi bralcem, ki ste nas na napako opozorili.

Delavka, zaposlena v knjižnici, ima polovični delovni čas (20 ur na teden). Če ima izobraževanje, ki traja 9 ur, ali ji pripada dnevnica (4,10 EUR) in 5 nadur ali samo dnevnica?

Delavka, ki je zaposlena za polni delovni čas je na delovnem mestu 7 ur. Nato ima dve uri odmora, nakar odide na izobraževanje, ki traja še 7 ur. Ali ji pripadata dodatna malica in nadure ali ne?

 

Nadurno delo se lahko odredi pod pogoji in na način, ki ga določa 144. člen Zakona o delovnih razmerjih (ZDR-1).

 

Nekaterim kategorijam delavcev, ki jih opredeljuje 146. člen ZDR-1, pa delodajalec ne sme odrediti nadurnega dela, in sicer:

  • delavki ali delavcu v skladu z določbami ZDR-1 zaradi varstva nosečnosti in starševstva – izjeme določa  185. člen ZDR-1;

  • starejšemu delavcu – izjemo določa 199. člen ZDR-1;

  • delavcu, ki še ni dopolnil 18 let starosti;

  • delavcu, ki bi se po pisnem mnenju izvajalca medicine dela, oblikovanem ob upoštevanju mnenja osebnega zdravnika, zaradi takega dela lahko poslabšalo zdravstveno stanje;

  • delavcu, ki ima polni delovni čas, krajši od 36 ur na teden, zaradi dela na delovnem mestu, kjer obstajajo večje nevarnosti za poškodbe ali zdravstvene okvare v skladu s tretjim odstavkom 143. člena ZDR-1;

  • delavcu, ki dela krajši delovni čas v skladu s predpisi o pokojninskem in invalidskem zavarovanju, predpisi o zdravstvenem zavarovanju in drugimi predpisi.

 

Nadure in dnevnica v primeru delavca, ki je zaposlen za krajši delovni čas:

 

Če gre v konkretnem primeru za