Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Upravljavec športne infrastrukture, društva in DDV

8.5.2019, , Vir: Verlag Dashöfer

2019.05.2.8 Upravljavec športne infrastrukture, društva in DDV

mag. Aleksandra Heinzer, DDV asistenca

Smo javni zavod, upravljavec športne infrastrukture. Zakon o športu v 4. odstavku 71. člena določa, da se sofinanciranje stroškov uporabe javnih športnih objektov in površin za šport v naravi, ki so v lasti lokalne skupnosti, lahko izvede tudi v obliki brezplačne uporabe javnih športnih objektov in površin za šport v naravi. Ustanoviteljica ima sprejet Odlok o izbiri in sofinanciranju dejavnosti izvajalcev letnega programa športa, ki določa, da se uporaba prostora dodeljuje ali sofinancira za posamezne dejavnosti izvajalcev, ki so v postopku vrednotenja po merilih posameznih področij dosegli zadostno število točk za sofinanciranje.

Športna društva in klubi na podlagi priznanih ur vadbe uporabljajo športno infrastrukturo, s katero upravljamo. Ustanoviteljica za uro vadbe prizna vrednost ure z vključenim 9,5 % DDV.

Pogodba med nami in ustanoviteljico nas zavezuje, da moramo ustanoviteljici izstaviti račun za brezplačne ure vadbe, ki so jih koristila športna društva in klubi, zaenkrat na podlagi določenih kvot.

Zanima nas DDV vidik: ali kljub temu, da gre za storitev, ki smo jo mi oddelali za športna društva in klube, moramo pri izstavitvi računa ustanoviteljici upoštevati 9,5 % DDV (čeprav gre za brezplačne ure vadbe, ki jih

 
 Potrebujete pomoč?
Imate težavo z uporabo portala? Pišite nam.
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano.
Input:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih