Danes je 18.5.2024

Input:

E-izvršba: Kako pravilno vložiti predlog za izvršbo na podlagi verodostojne listine?

18.7.2018, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:46:31

Poglavja

Vložitev predloga za izvršbo na podlagi verodostojne listine je enostavnejša, kot so drugi sodni postopki, zato se je mnogokrat lotijo tudi upniki brez pravne izobrazbe (službe izterjav v večjih organizacijah, finančno-računovodske službe, uprave in tajniki …). Vendar je že ob vložitvi predloga za izvršbo in za učinkovito izterjavo potrebno čim širše znanje pravil postopka izvršbe na podlagi verodostojne listine.

V video seminarju strokovnjakinja Dida Volk podrobno predstavi postopek vložitve predloga za izvršbo na podlagi verodostojne listine - najprej zakonsko ureditev področja, potem pa poslušalca vodi skozi celoten proces vložitve na portalu e-Sodstvo, nakar predstavi še postopek do izdaje sklepa in pa postopek po izdaji sklepa o izvršbi.

 

Kazalo vsebine:

  • Zakonska ureditev: Predlog za izvršbo na podlagi verodostojne listine
  • Zakonska ureditev: Verodostojna listina
  • Pomen izpiska iz poslovnih knjig
  • Sestava terjatve
  • Vložitev predloga preko portala e-Sodstvo (prikaz postopka)
  • Postopek do izdaje sklepa
  • Postopek po izdaji sklepa

                                                    VTISI UDELEŽENCEV

Odličen prispevek! Najlepša hvala gospe Didi Volk, saj sem pridobila uporabno znanje. Gospa je tudi vse tako lepo in preprosto predstavila. (L. Mihaela Zagajšek)

 

Predavatelj

Dida Volk univ. dipl. prav.

Dida Volk univ. dipl. prav.
je sodnica na gospodarskem oddelku Okrožnega sodišča v Ljubljani. Je strokovnjakinja za izvršilno pravo. Predava in objavlja članke o temah s področja izvršilnega prava, pogodbenega prava, insolvenčnega prava, prava nepremičnin in zavarovanja terjatev.