Danes je 18.4.2024

Input:

Jubilejna nagrada

25.2.2021, , Vir: Verlag DashöferČas branja: 6 minut

Vsebino celotne on-line klepetalnice v pdf obliki si lahko naložite tukaj.

Zanima nas v primeru, ko zaposleni menja delodajalce v javnem sektorju, kakšno potrdilo nam mora posredovati zaposleni , kot dokazilo, da je v javnem sektorju že prejel jubilejno nagrado za posamezen jubilej.

Pri menjavi delodajalca v javnem sektorju lahko od zaposlenega, ki je bil prej že zaposlen v javnem sektorju, zahtevate, naj od prejšnjega delodajalca pridobi pisno potrdilo oziroma izjavo o tem, ali je bila zaposlenemu že izplačana jubilejna nagrada ali ne. Ravno tako lahko zaposleni izplačilo jubilejne nagrade izkaže z obračunskim listom, iz katerega je razvidna postavka za izplačilo jubilejne nagrade. Če zaposleni ne bi pridobil dokazila menimo, da bi lahko (glede na to, da gre za javna sredstva) novi delodajalec v javnem sektorju tudi sam neposredno zaprosil predhodnega delodajalca zaposlenega za informacijo glede izplačila jubilejne nagrade.

Ravnatelj je zaposlen v šolstvu 39 let, najprej kot učitelj zadnjih 25 let pa kot ravnatelj. Pred ravnateljevanjem je bil 2 meseca zaposlen