Danes je 18.5.2024

Input:

Kako vložiti predlog za izvršbo na podlagi verodostojne listine

21.8.2014, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 01:04:10

Poglavja

Dida Volk predstavlja, kako vložiti predlog za izvršbo na podlagi verodostojne listine. Po splošnem uvodu pojasnjuje, kaj vse štejemo za verodostojno listino ter kakšna je sestava izterjave. Nato se posveti konkretnemu prikazu vložitve predloga za izvršbo na podlagi verodostojne listine preko portala e-Sodstvo. Prikaže celoten postopek od začetka do konca in opozarja, na kaj moramo paziti in kje se v praksi pogosto dogajajo napake.

Po predstavitvi konkretnega predloga za izvršbo preko spletnega portala e-Sodstvo predavateljica pojasni še, kako nato poteka sama oddaja predloga, kakšen je postopek do izdaje sklepa o izvršbi in kakšen je postopek po izdaji sklepa o izvršbi, kjer so mogoče 3 različne situacije.

Čisto na koncu predavateljica odgovori še na konkretna vprašanja udeležencev.

 

Kazalo vsebine:

  • Verodostojna listina in sestava izterjave
  • Vložitev predloga na podlagi VL preko spletnega portala e-Sodstvo
  • Postopek do izdaje in po izdaji sklepa
  • Odgovori na vprašanja 

 

Predavatelj:

Dida Volk, univ. dipl. prav., je sodnica okrožnega sodišča v Ljubljani in avtorica več knjig. Redno objavlja članke v strokovni literaturi in ima bogate izkušnje v izvršilnem pravu in pogodbenem pravu, zavarovanju terjatev, insolvenčnem pravu in pravu nepremičnin. Je tudi izpraševalka na izpitih za nepremičninske posrednike, za Verlag Dashöfer pa med drugim izvaja seminarje, spletne seminarje v živo in video seminarje.

KPVPZI.pdf 0.78 MB