Danes je 18.5.2024

Input:

Pravilnik o popisu - javni zavodi

21.9.2023, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 01:11:14

Poglavja

Pravilnik o popisu je podlaga za izvedbo popisa sredstev in obveznosti. Določa postopke, dokumentacijo, sestavo komisij, tehnike ugotavljanja stanj sredstev in obveznosti in obliko poročila o popisu.

V uvodu bomo na kratko povzeli zakonodajo in bistvena področja in v nadaljevanju podrobneje na praktičnem primeru preučili določbe osnutka Pravilnika za določene uporabnike, ki ga prejmete v nadaljnjo obdelavo.

Ker je aktualna tematika določba ZJF-I: »javni zavodi in agencije, ki imajo na dan 31. 12. 2023 stvarno premoženje v lasti ali upravljanju, do 31. 3. 2024 ustanovitelju predložijo inventurni popis stvarnega premoženja«, bomo predstavili tudi to področje popisa.

Pogledali bomo tudi, kako je urejen izredni popis - ob škodi zaradi ujme.
 

Predavateljica:

Fenja Borštnar,dipl. ekonomistka in strokovnjakinja s področja računovodstva. Z računovodstvom se ukvarja že več kot 20 let, od tega 15 let samostojno kot vodja lastnega računovodskega servisa. Je redna zunanja sodelavka na javnem zavodu Cene Štupar, občasno predava in vodi delavnice tudi na Obrtni zbornici Slovenije, Zvezi svobodnih sindikatov in v različnih podjetjih. Z založbo Verlag Dashöfer sodeluje pri pripravi seminarjev, video seminarjev, klepetalnic in strokovnih vsebin s področja knjigovodenja in računovodenja.